Altijd 20% goedkoper!

Kwaliteit voor een lage prijs!

Goede voorbereiding

Op deze pagina vindt u allerlei informatie die u van pas zou kunnen komen wanneer u van plan bent met een schilderklus te beginnen. Op die manier leveren wij niet alleen de beste producten tegen de scherpste prijs, maar óók informatie en advies zodat u uiteindelijk het beste resultaat krijgt!

Het Weer.

Het is belangrijk de weersverwachting in de gaten houden wanneer u buiten aan de slag wilt gaan. Schilder niet in de volle zon en ook niet laat op de dag als de dauw of vliegjes je werk kan verpesten.  Kijk even op de buien radar voor je gaat schilderen als je niet zeker bent van het weer. 

Stappenplan.

Een goed begin is het halve werk, wordt altijd gezegd en zo is dat ook met schilderen. Wanneer de voorbehandeling niet op juiste wijze wordt gedaan, zult u nooit tot een mooi eindresultaat komen !!

  1. Het is belangrijk om te beginnen met schoon droog hout.
  2. Is er sprake van houtrot, onderzoek wat de oorzaak is van het hoge vochtpercentage en los eerst het vochtprobleem  op. Vervolgens het hout  behandelen door het rotte hout te verwijderen ( iets dieper, dan de  rotte plekken) en op te vullen.
  3.  Daarna het hout vetvrij maken met een rinser. (bv St. Marc)
  4.  Licht schuren en stofvrij maken.
  5.  U kunt beginnen met een goede grondverf. Grondverf zorgt voor een betere hechting en heeft een hoog vullend vermogen. Hierdoor zorgt u voor een glad begin van uw schilderwerk.
  6. Tussen de lagen schuurt u alles licht en gelijk op. Zorg voor goed schuurpapier. Goed schuurpapier kenmerkt zich door de gelijkmatigheid van de korrels op het papier. Door te kiezen voor een goede kwaliteit schuurpapier, krijgt u ook weer een gladder eindoppervlak
  7. Twee tot driemaal aflakken is voldoende voor een mooi en duurzaam eindresultaat.

Contact gegevens

Bovenstreek 10

8391 HN

Noordwolde fr

KvK: 011 09 254

BTWnr: NL8145.84.404.B01