Altijd 20% goedkoper!

Kwaliteit voor een lage prijs!

Verftrends 2019

De verf trends voor 2019

Het nieuwe jaar 2019 komt natuurlijk weer met nieuwe trends. Trends op het gebied van technologie, mode, huis en tuin: maar ook trends op het gebied van verf. Altijd leuk om je dus even in de nieuwe trends te verdiepen, voordat je thuis aan het verven gaat. Om het je wat makkelijker te maken hebben we alle verf- en verfkleur trends van 2019 voor je op een rijtje gezet!

Lees meer

Verf, welke kwaliteit??

De ene verf is de andere niet. We verkopen via de webshop, maar ook bij ons in de winkel alleen verf van de beste kwaliteit. Kant en klaar of gemengd met de beste verfpasta's. Dus zoek jij nog een nieuwe kleur?? Kom deze dan samen met ons uitkiezen. We helpen u graag met persoonlijk kleuradvies, maar ook met advies welke verf u waar het beste kunt gebruiken. Het is een misvatting om te denken, dat de duurste verf voor uw klus altijd het beste is.

Verfrestje

Restjes Verf.

Ik ben echt zo iemand die mijn huis steeds anders inricht of de muren een ander kleurtje geeft.

Het geeft een fris en nieuw gevoel wanneer er weer een nieuw kleurtje aan de wand zit! Wil jij ook iets doen aan je wanden en wil je wat origineels? Deze verf techniek wordt ook wel ‘druppel schilderen’ genoemd en ik vind het de muren een speels uiterlijk geven. Een keertje wat anders dan één kleur die je muren bedekt. Je hebt hiervoor nodig:

 • Een grote injectiespuit
 • Een paar kleuren verf
 1. Zo ga je te werk: Kies een opvallende kleur zoals rood, blauw, groen of geel.
 2. Pak de injectiespuit en vul de spuit met een kleur. Voor dit voorbeeld nemen we de kleur rood!
 3.  Zet de spuit tegen het plafond aan en druk nu rustig de verf uit de spuit. De verf zal nu rustig naar beneden lopen. Niet te hard drukken maar laat de kleur geleidelijk naar beneden lopen.
 4. Dit proces doet je met verschillende kleuren verf. Doe eerst één kleur een paar keer, maak de spuit schoon en daarna een volgende kleur.
 5. Wanneer je klaar bent ziet de muur er ongeveer zo uit.  Het geeft de muur een speels uiterlijk!

Fijne feestdagen

We wensen iedereen fijne feestdagen en een kleurrijk 2019. We zijn gesloten vandag 22 december 2018 tot en met 3 januari. Gedurende deze periode kan er wel besteld worden, maar de bestellingen worden in het nieuwe jaar uitgeleverd.

 

Wijzonol topper LBH Transparant UV nu aankleurbaar in alle kleuren

Nieuw: de Wijzonol LBH Transparant UV Hoog- en Zijdeglans is nu aankleurbaar in alle kleuren. Via het Wijzonol Kleurenmengsysteem zijn de transparante bruintinten en transparante versies van alle kleuren uit de Wijzonol Inspiration waaier, NCS- en RAL waaier mogelijk.

Gelijktijdig met deze uitbreiding aan kleuropties is ook de verpakking gewijzigd. Met deze wijziging is ingespeeld op de wensen vanuit de markt en de nieuwe wettelijke etiketteringeisen (CLP) die ingaan medio 2015.
LBH Transparant UV kan aangebracht worden op nieuw, onbehandeld of behandeld hout, zonder vooraf een grondlaag aan te brengen. De natuurlijke tekening van het hout blijft goed zichtbaar. De speciale UV filter zorgt voor extra bescherming tegen intensieve zonbelasting. Een lak met perfect glansbehoud en uitstekende buitenduurzaamheid. 

Verfbakje

Op deze manier is het verfbakje eenvoudig opnieuw te gebruiken. Omkleed het verfbakje voor gebruik met aluminiumfolie. Wanneer uw schilderklus klaar is, kunt u deze eenvoudig verwijderen en heeft u weer een schoon verfbakje klaar staan voor de volgende schilderklus.

verf de schaduw van een lamp

verf de schaduw van een lamp

Nodig

 • 2 kleuren verf
 • schilderstape

Kosten
Afhankelijk van de verf

Werkwijze

 • Schilder de muur en laat drogen.
 • Plak de omtrek van je meubel met schilderstape af op de muur, ongeveer 5 cm om het meubel heen.
 • Verf het vlak binnen de tape.

Vel op de verf

Hoe kun je een vel op de verf voorkomen?

 

U heeft vast wel eens een vel op de verf gehad, hoe komt dat? Geen idee het blik is toch goed afgesloten dus hij heeft toch niet kunnen drogen? Kan ik deze verf nog wel gebruiken? En hoe kun je een vel op de verf voorkomen?

Hoeveelheid zuurstof in een verfblik
Na het schilderen hou je misschien nog 300 ml verf over in het 1 liter blik. Dit blik is nog prima af te sluiten en zet je daarom maar in de garage of op zolder en die kun je later nog wel gebruiken als er misschien nog wat bijgeschilderd moet worden. Uiteindelijk een paar maanden later ga je kijken of  je nog wat bij kunt schilderen en je maakt de pot open en treft daar een 2 a 3 millimeter dikke vel aan op de bovenkant van de verf.

Wat je vooral niet moet doen
Je hebt er alles aan gedaan om hem niet uit te laten drogen, op zijn kop zetten, terpentine of water erbij, goed met de hamer de deksel dichtgeslagen en toch komt er na een aantal weken een vel op de verf. Al deze manieren helpen maar minimaal in dit geval. Onderste boven zetten gaat prima maar een laag verdunningsmiddel toevoegen is geen goede oplossing want deze verdunt de verf en daardoor heeft de verf niet meer de kwaliteit waar je de rest van je huis mee hebt geschilderd. Maar hoe los ik dit probleem dan op?

Hoe droogt de verf
De manier waarop de verf droogt heet een ‘fysische droging’ en dit betekend dat zuurstof deeltjes de vluchtige organische stoffen (VOS) in de verf naar buiten transporteert. deze vluchtige stoffen zijn in het algemeen de oplosmiddelen bijvoorbeeld terpentine. zodra dit oplosmiddel verdampt word de verf dikker en vormt er een filmlaagje aan de bovenkant van de drogende verf. Deze word na een tijdje steeds droger een gaat verder door tot aan het hout of in dit geval de bodem van het blik.

Is de verf nog bruikbaar als je de vel verwijderd?
In het geval van de foto kun je zien dat er geen stoffen naar de bodem zijn gezakt, omdat de kleur van het vel de zelfde kleur als de verf heeft. Zodra de vel op de verf niet deze kleur heeft zitten er niet alle stoffen in en haal je nadat je de vel eraf haalt een groot deel van één bestandsdeel uit de verf. Hierdoor veranderd de eigenschap van de verf en kun je deze niet meer gebruiken.

Hoe kun je een vel op de verf voorkomen?
Om er voor te zorgen dat er geen vel op de verf komt moet je er voor zorgen dat er zo min mogelijk lucht in het afgesloten verfblik zit. Het is dus essentieel om een verfblik tot minimaal 75% te vullen. Hierdoor heeft de lucht die in het blik zit bijna geen tot heel weinig kans om een vel te veroorzaken op de verf. Dit kun je doen door je verf in een leeg over te schenken. Vergeet niet om erop te schrijven welke kleur verf het is en welke verf!

 

Valentijn!!

Valentijn

 

Vandaag nog een last-minute Valentijns-verrassing maken? Knutsel hartjes-stempels en maak je eigen kleurige kaartje of poster!

Hebben jullie ook nog creatieve ideeën? Deel ze met ons! 

Tip van de week

Voor deze week een nieuwe tip met betrekking tot kwasten.

Doop een kwast in tot ongeveer 1/3 van de haarlengte. Strijk de kwast niet af. Door de kwast te draaien druipt de verf niet.

Telefonisch bereikbaar

Uiteraard staan we u graag te woord. Dit kan via ons telefoonnummer 0561-431647.
Dit telefoonnummer is te bereiken tijdens de openingstijden van onze winkel.
Op maandag zijn we vanaf 13.00-18.00 geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag zijn we van 8.30 -18.00 geopend. Op vrijdagavond is er koopavond van 19.00-21.00 en op zaterdag zijn we van 8.30-17.00 geopend.
Uiteraard kunt u uw vraag ook altijd stellen via ons contactformulier.

We streven er naar om 

telefoonbinnen 24 uur uw vraag te beantwoorden.

Recycle een kinderbed

Een oud kinderbedje over maar teveel herinneringen om weg te doen? Verf de bodem met schoolbordverf en maak er een ‘tekentafel’ van!

Wij vinden het een top-idee, wat vinden jullie?

Overstaantijd

Wijzonol Grondlak heeft een uitstekende overstaantijd. Met nog een aantal zonnige dagen in het vooruitzicht, kun je dus het houtwerk nu alvast gronden en in het voorjaar aflakken! 
Kijk op www.verfgoedkoper.nl//kwaliteitsverf/wijzonol/grondlak

Opslag verf

Nu de temperaturen onder nul dalen, is het belangrijk om de verf goed op te slaan.

Als je de verf wilt bewaren, sluit je de blik goed af en zet je deze vijf minuten ondersteboven. De sluitrand bedekt zich daardoor met verf en hiermee voorkom je velvorming. Verf kan je ongeveer drie jaar bewaren, zet de datum op de blik en bewaar het op een koele, vorstvrije plek.

 

Ongelukje??

Vervoer pas gekochte verf, altijd in uw achterbak. Want van dit soort ongelukjes wordt u vast niet blij!!

Onderzoek verf van PET-flessen

Het verpakkingsmateriaal PET, dat onder andere veel voor frisdrankflessen wordt gebruikt, kan gerecyled worden tot grondstof van onder andere verf. Twee Spaanse bedrijven willen een economisch renderende recyclingfabriek opzetten.Dat Polyethyleentereftlaat recycleerbaar is, was al bekend. Het in plastics gespecialiseerde Spaanse Aimplas wil nu samen met de eveneens Spaanse verffabrikant Barpimo in een door het Spaanse ministerie van economische zaken gefinancierd project, RESIPET genaamd, proberen op grote schaal van de het materiaal hoogwaardige grondstoffen te maken voor de verf- en kunststofindustrie. Met het nieuwe proces kan van PET alkyd bindmiddel en polyester bindmiddel worden gemaakt.

Bron: http://www.european-coatings.com/Raw-materials-technologies/Technologies/Multilayer-PET-packages-to-become-resins-for-coatings" style="box-sizing:border-box;color:rgb(7, 99, 164);text-decoration:none;background-color:transparent">European Coatings

Mooie herfstschaal

Doop eens een aantal dennenappels in restjes latex en creëer zo een mooie herfstschaal in de kleuren van je

 

interieur.

 

Lente!

En als je dan klaar bent met je #schilderklus, geniet je natuurlijk weer lang van het eindresultaat.
Dit leuke kastje scheelt lopen, wanneer je op je terras of balkon zit.
Het is eenvoudig zelf te maken en je kunt het hout natuurlijk in allerlei leuke kleuren beitsen, zodat het in iedere tuin past.

Kwast

Verftip van deze week. 
Een #kwast houd je vast als een pen, maar druk niet te licht; werk de verf met lange soepele streken als het ware in het hout.

Keukenkastje schilderen

De keuken schilderen heeft tal van voordelen! Het is goedkoper dan een nieuwe keuken, ecologisch verantwoord, origineel en goed om je creativiteit te laten botvieren. Voorbeelden van geschilderde keukens en tips om zelf je keuken te verven lees je hier.

 

KEUKEN SCHILDEREN - STAPPENPLAN

 

STAP 1 - DEMONTEREN VAN LADEN EN DEUREN

Om makkelijk te werken is het aan te raden de te verven keukenkasten en deurtjes zoveel mogelijk te demonteren. Maak de fronten van de laden los en haal de scharnieren van de keukendeuren. Ook de handvaten kunnen losgemaakt worden.

 

STAP 2 - DE VOORBEREIDING: SCHUREN EN HERSTELLEN

Vooraleer je gaat verven moet de ondergrond eerst goed geschuurd worden zodat de verf goed kan hechten. Dit gebeurt best met een fijne korrel om de glanslaag af te breken zonder diepe groeven na te laten. Eens het oppervlak goed geschuurd en gereinigd is kunnen gaten van schade opgevuld worden met houtpasta. Ga je nieuwe handvatten plaatsen, dan kan je de oude gaten ook opvullen. Schuur vervolgens het oppervlak opnieuw goed op en controleer of de gaten goed gedicht zijn. Vaak moet er nog een tweede laag vulpasta aangebracht worden.

 

STAP 3 - REINIGEN

Verwijder stof en vetvlekken met een zacht reinigend product. De keuken verven zonder eerst grondig te reinigen kan ervoor zorgen dat de verf niet goed gaat hechten en losschilfert na verloop van tijd.

 

STAP 4 - GRONDLAAG AANBRENGEN

De grondlaag is essentieel bij het schilderen van de keuken. Het zal zorgen voor een goede hechting en zal de afwerkingslaag beter tot zijn recht laten komen dankzij de witte ondergrond. Gebruik een primer op oliebasis en strijk de keukenkasten gelijkmatig in.

Voor het aanbrengen van de grondlaag volstaat één laag. Bij een effen oppervlak gebruik je best een verfrol van mousse. Is je keuken gemaakt van melamine dan moet je gebruikmaken van een hiervoor bestemde primer.

 

STAP 5 - AFWERKINGSLAAG AANBRENGEN

Het schilderen van de afwerkingslaag gebeurt op dezelfde manier als bij grondlaag. Plaats minstens 2 lagen en rol goed aan in elke richting. Zorg ervoor dat je kwalitatieve overschilderbare verf koopt zodat je de keuken nog makkelijk kan reinigen.

 

Kast in het nieuw of niet?

Die oude, antieke kast van je (overgroot)oma hoeft niet weg hoor, met een fris kleurtje past hij zo in je eigen interieur en blijft hij in de familie. 

Wat vinden jullie, mooi of zonde van de oude kast?

Houtrot?

Houtrot wordt bijna altijd veroorzaakt door binnendringend vocht. Zonder ingrijpen gaat het rotten gewoon door, ondanks een nieuwe verflaag. Gebruik voor inspectie een stompe priem, voelermaat, spiegeltje en hobbymes.

 

Houtrot wordt bijna altijd veroorzaakt door binnendringend vocht. Als u hier niets tegen onderneemt gaat het rotten gewoon door, ondanks een nieuwe verflaag. Gebruik voor inspectie een stompe priem, een voelermaat, een spiegeltje en een hobbymes.

Onderzoek de conditie van hout

Prik met de priem en voel of deze makkelijk in het hout drukt. Voelt het hout niet echt stevig, snij dan met het hobbymes een puntje hout weg. Aan de jaarringen herkent u de conditie van het hout. Zijn de jaarringen roestbruin dan is het hout aangetast en moet het tot op het gezonde hout verwijderd worden. Zijn de jaarringen lichtgrijs dan is het hout nog wel goed, maar is er wel vochttoevoer die gestopt moet worden. Met de voelermaat kijkt u of houtverbindingen open staan. Het spiegeltje gebruikt u om moeilijk zichtbare plekken te inspecteren, zoals bijvoorbeeld onderkanten van dorpels. Kijk of het kopse hout van ramen en deuren geschilderd is.

Controleer hang- en sluitwerk

Ramen en deuren moeten met een zekere speling in het kozijn passen. Een te kleine naad kan water vasthouden. Kijk ook of het hang- en sluitwerk goed functioneert, anders kunnen ramen en deuren doorzakken. U moet ze dan al wrikkend openen en sluiten, waardoor verbindingen open gaan staan en het hout van het kozijn beschadigt.

Repareer houtrot

Rot hout verwijdert u met hamer en beitel of met een houtfreesje op een boormachine. Er is voldoende hout verwijderd als het overgebleven hout egaal van kleur is. Breng het reparatiemiddel aan op een droge ondergrond. Vochtig hout kunt u drogen met een haarföhn, waarmee u ook stof kunt wegblazen. De temperatuur van een schildersföhn is meestal te hoog, waardoor hout kan verkolen en reparatiemiddel niet hecht. Breng in de te vullen gaten eerst een dun laagje houtreparatiemiddel aan (aanbranden) en vul vervolgens het gat in zijn geheel.

Dicht naden

Als houtverbindingen open staan is de kans op vochtindringing en dus houtrot aanwezig. Vergroot voor goede hechting de naad tot zo’n 4 mm bij een diepte van ca. 8 mm, ook om het reparatiemiddel goed aan te kunnen brengen. Hak vervolgens de naad onder een hoek van 45 graden open. Schuur het vlakke, niet behakte deel van de naad schoon met schuurpapier. Gebruik een föhn om vuil weg te blazen en het hout te drogen. Dicht de naad vervolgens met het reparatiemiddel.

Hoe bewaar je de kwast

Als ik klaar ben met schilderen, hoe kan ik dan het beste mijn kwast en/of roller bewaren voor de volgende dag?

De kwast en/of roller luchtdicht in een plasticzak of aluminiumfolie wikkelen, de volgende dag zijn deze dan weer te gebruiken.

Als je terpentineverdunbare verf hebt gebruikt, kun je de kwast ook in een potje water zetten. De volgende dag goed uitschudden!

Anders de kwasten reinigen, nawassen met groene zeep en stofvrij opslaan.

Goede voorbereiding

Op deze pagina vindt u allerlei informatie die u van pas zou kunnen komen wanneer u van plan bent met een schilderklus te beginnen. Op die manier leveren wij niet alleen de beste producten tegen de scherpste prijs, maar óók informatie en advies zodat u uiteindelijk het beste resultaat krijgt!

Het Weer.

Het is belangrijk de weersverwachting in de gaten houden wanneer u buiten aan de slag wilt gaan. Schilder niet in de volle zon en ook niet laat op de dag als de dauw of vliegjes je werk kan verpesten.  Kijk even op de buien radar voor je gaat schilderen als je niet zeker bent van het weer. 

Stappenplan.

Een goed begin is het halve werk, wordt altijd gezegd en zo is dat ook met schilderen. Wanneer de voorbehandeling niet op juiste wijze wordt gedaan, zult u nooit tot een mooi eindresultaat komen !!

 1. Het is belangrijk om te beginnen met schoon droog hout.
 2. Is er sprake van houtrot, onderzoek wat de oorzaak is van het hoge vochtpercentage en los eerst het vochtprobleem  op. Vervolgens het hout  behandelen door het rotte hout te verwijderen ( iets dieper, dan de  rotte plekken) en op te vullen.
 3.  Daarna het hout vetvrij maken met een rinser. (bv St. Marc)
 4.  Licht schuren en stofvrij maken.
 5.  U kunt beginnen met een goede grondverf. Grondverf zorgt voor een betere hechting en heeft een hoog vullend vermogen. Hierdoor zorgt u voor een glad begin van uw schilderwerk.
 6. Tussen de lagen schuurt u alles licht en gelijk op. Zorg voor goed schuurpapier. Goed schuurpapier kenmerkt zich door de gelijkmatigheid van de korrels op het papier. Door te kiezen voor een goede kwaliteit schuurpapier, krijgt u ook weer een gladder eindoppervlak
 7. Twee tot driemaal aflakken is voldoende voor een mooi en duurzaam eindresultaat.

Gebruik je oude verfrestjes!!

 

Eenvoudig te maken met veel restjes verf.

Het idee is erg simpel: vul een glazen vaas met wat verf, houd deze voorzichtig schuin en draai langzaam rond. Op deze manier zal de verf zich aan de binnenkant verspreiden.

Lees meer

Een mooi tuinschilderij

Deze week een leuk eenvoudig tuinschilderij. Het schilderij is gemaakt van een oude pallet. Grof geschilderd met een witte buitenbeits van Wijzonol. is gezet.

De ideale schilderomstandigheden

Kwalitatieve verf en passend gereedschap zijn natuurlijk het belangrijkste voor degelijk schilderwerk. Daarnaast mogen de omstandigheden waarin geschilderd wordt ook niet uit het oog verloren worden. Voor een vlotte verwerkbaarheid en droging, en een mooi en kwalitatief eindresultaat zijn er een aantal factoren waar rekening mee gehouden moet worden, zo als temperatuur, luchtvochtigheid, zon en wind. Voor watergedragen verven geldt alvast het volgende:

• temperatuur: schilder bij voorkeur tussen de 10 en 20 °C.. Hoge temperatuur (> 20°C) doet de verf sneller drogen, wat tot strepen en lasvorming kan leiden in het eindresultaat. Oplossing:
• stel de schilderwerken nog even uit tot de temperaturen wat lager zijn.
• gebruik hulpmiddelen om aan de verf toe te voegen. Deze kunnen de open tijd van de verf iets langer maken
• pas eventueel het verfsysteem aan: solventgedragen verven drogen iets trager dan watergedragen verven. Hou er echter rekening mee dat een watergedragen buitenlak kwalitatief beter scoort dan een klassieke solventlak.
• te lage temperatuur (< 5°C): beneden deze temperatuur drogen watergedragen buitenmuurverven niet meer. Ook tijdens de uren na het schilderen mag de temperatuur niet zakken beneden de 5°C, om een goede droging te verzekeren. Voor watergedragen buitenlakken ligt de grens op 10°C.

• bij regen of mist stel je de schilderwerken best even uit. In beide gevallen is de luchtvochtigheid 100%, waardoor de verf niet droogt. Ook bij kans op regen neem je best geen risico.

• zon: schilderen in de zon zorgt ervoor dat de verf zeer snel aanpakt, waardoor in het eindresultaat lasvorming en strepen zichtbaar kunnen zijn. Zowel op hout als op muren schilder je dus best na de zon. Te sterke opwarming ná het schilderen (dus bij schilderen vóór de zon) kan voor een te snelle droging zorgen van de aangebrachte verf, wat blaasvorming kan veroorzaken.
Hout: eventueel restvocht in de poriën van het hout is zeker verdampt bij het schilderen na de zon, waardoor de kans op blaasvorming veel kleiner wordt.
Muren: bij voorkeur niet schilderen voor of in de zon. Is de muur al te sterk opgewarmd na het passeren van de zon, dan kan je die eventueel wat afkoelen door oppervlakkig te bevochtigen.
• wind: bij winderig weer droogt de verf sneller, wat de verwerking en het eindresultaat niet ten goede komt. Bovendien kan er bij wind stof en ander vuil in de natte verffilm waaien.
Lakverven op solventbasis hebben voldoende temperatuur en licht nodig om te drogen. Schilder daarom niet te laat op de dag. Zo kan de solventlak al de hele dag drogen, voordat het donker en koeler wordt. Neerslaande condens op een pas aangebrachte verffilm kan de droging storen.

Beslag niet meeverven?

 

Voor moeilijk af te tapen schroeven en meubelbeslag die je niet mee wilt verven kun je vaseline gebruiken. Smeer de schroeven dik in. Verf nu zoals je dat normaal ook zou doen, probeer ook nu om de schroeven niet te raken. Gebeurt dit toch, dan kun je later makkelijk met een doekje de verf er af wrijven.

 

Contact gegevens

Bovenstreek 10

8391 HN

Noordwolde fr

KvK: 011 09 254

BTWnr: NL8145.84.404.B01