Altijd 20% goedkoper!

Kwaliteit voor een lage prijs!

Verftrends 2019

De verf trends voor 2019

Het nieuwe jaar 2019 komt natuurlijk weer met nieuwe trends. Trends op het gebied van technologie, mode, huis en tuin: maar ook trends op het gebied van verf. Altijd leuk om je dus even in de nieuwe trends te verdiepen, voordat je thuis aan het verven gaat. Om het je wat makkelijker te maken hebben we alle verf- en verfkleur trends van 2019 voor je op een rijtje gezet!

 

1. Duurzaam verven

We worden steeds bewuster en duurzamer wanneer het gaat om ons woon- en leefpatroon. Zo ook wanneer het gaat om de verf. Tegenwoordig kiest men bijvoorbeeld steeds vaker voor watergedragen verf, maar ook op basis van lijnolie is een steeds meer voorkomende variant.  Duurzaam verven is helemaal hip in 2019!

2. Warme verfkleuren

Een andere trend in 2019 is "natuurlijker leven". Dit staat eigenlijk simpelweg voor een combinatie van duurzame, warme kleuren verf, gecombineerd met ruige en robuuste materialen. De natuur staat in dit thema centraal, en dit zie je terug in de warme kleuren. Verftinten in de natuurlijke spectra aarde, water, vuur en lucht passen ontzettend goed in dit thema. Groen voert hierin zeker de boventoon.

3. Kunstachtig chique

Een andere trend op het gebied van verven en kleuren is de galerie stijl. Knallende kleuren en opvallende contrasten sieren de muren in de woning. Creativiteit staat centraal binnen deze trend. Denk dus aan contrasterende kleuren zoals oranje, wit en zwart, en unieke materialen combinaties zoals koper en beton. Het is ook heel mooi om één wand een opvallende andere kleur te geven, zoals antraciet grijs in ral 7016. Maak van jouw eigen woning een ware kunst galerie. Intens, uniek en ontzettend modern.

4. Multifunctioneel verven

Een trend die we de laatste jaren al vaker zagen, en ook dit jaar weer terug zien komen, is de multifunctionele trend. Denk aan hele muren die bedekt worden met kurk materiaal, en hierdoor dienen als gigantisch prikbord. Handig, efficiënt en ook nog eens erg mooi. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de verf. Krijtbord verf is altijd al populair geweest, maar lijkt dit jaar nog populairder te worden. Zeker nu er ook een volledig biologisch afbreekbare variant is. Hartstikke leuk om de woning een eigen karakter en persoonlijke touch mee te geven.

5. Spiritueel en rustgevend

De laatste trend die we in dit artikel behandelen is de trend van spiritueel en rustgevend wonen. Een rustig kleurenpalet met zachte kleuren brengt direct rust in huis. Denk bijvoorbeeld aan de kleuren van de oceaan, de lucht, de wolken en ga zo maar door. Creme wit in ral 9001 wordt ook nog steeds veel toegepast om rust in huis te creëeren.

bron:uw woonmagazine

Contact gegevens

Bovenstreek 10

8391 HN

Noordwolde fr

KvK: 011 09 254

BTWnr: NL8145.84.404.B01